Ngày 22/3/2024, tại Trường Đại học Hoa Sen, Hội nghị tập huấn triển khai Thông tư 01/2024/TT-BGDĐT ban hành Chuẩn cơ sở giáo dục đại học với sự tham dự của Thứ trưởng Bộ GD&ĐT Hoàng Minh Sơn đã diễn ra thành công tốt đẹp.

Chương trình còn có sự tham dự của:

– Bà Nguyễn Thu Thủy – Vụ trưởng Vụ Giáo dục Đại học,

– Bà Nguyễn Thị Thu Thuỷ – Phó Vụ trưởng Vụ Giáo dục Đại học;

– Ông Nguyễn Anh Dũng – Phó Vụ trưởng Vụ Giáo dục Đại Học;

– Ông Hoàng Bách Việt – Phó Vụ trưởng Vụ Tổ chức Cán bộ;

– GS.TS. Vũ Văn Yêm – Đại học Bách khoa Hà Nội;

Cùng đại diện của các cơ sở giáo dục đại học khu vực phía Nam.

Tại hội nghị, bà Nguyễn Thị Thu Thuỷ – Phó Vụ trưởng Vụ GDĐH đã hướng dẫn các cơ sở GDĐH triển khai thực hiện Thông tư 01/2024/TT-BGDĐT ngày 05/02/2024 của Bộ GDĐT ban hành Chuẩn cơ sở GDĐH. GS.TS. Vũ Văn Yêm đã hướng dẫn thực hành tính các chỉ số của Chuẩn cơ sở GDĐH.

Phát biểu tại hội nghị tập huấn, Thứ trưởng Hoàng Minh Sơn mong muốn các cơ sở GDĐH sẽ hiểu đúng, hiểu rõ thông tư, thực hiện có hiệu quả, đồng thời làm căn cứ để các trường có những đối sánh giữa năm trước, năm sau và trong tương lai, giữa các cơ sở GDĐH với nhau.

Trường ĐH Hoa Sen với định hướng đại học chuẩn quốc tế đã đạt chuẩn cơ sở giáo dục đại học trong nước và quốc tế. Năm 2020, trường đạt Giấy chứng nhận kiểm định chất lượng cấp cơ sở giáo dục theo tiêu chuẩn của Bộ GD&ĐT. Song song đó, Trường cũng đạt chuẩn ANU-QA (Đông Nam Á), NEAS (Úc), kiểm định FIBAA (Thụy Sỹ), ACBSP (Hoa Kỳ), QS-Stars (Anh Quốc).

ENGLISH BELOW

On March 22, 2024, at Hoa Sen University, training conference to implement Circular 01/2024/TT-BGDDT promulgating Higher Education Facility Standards with the participation of Deputy Minister of Education and Training Hoang Minh Son took place with great success.

The program also has the participation of:

– Ms. Nguyen Thu Thuy – Director of the Department of Higher Education,

– Ms. Nguyen Thi Thu Thuy – Deputy Director of the Department of Higher Education;

– Mr. Nguyen Anh Dung – Deputy Director of the Department of Higher Education;

– Mr. Hoang Bach Viet – Deputy Director of the Department of Personnel Organization;

– Prof. PhD. Vu Van Yem – Hanoi University of Science and Technology;

Together with representatives of higher education institutions in the Southern region.

At the conference, Ms. Nguyen Thi Thu Thuy – Deputy Director of the Department of Higher Education guided higher education institutions to implement Circular 01/2024/TT-BGDDT dated February 5, 2024 of the Ministry of Education and Training promulgating Higher Education Institution Standards . Prof.Dr. Vu Van Yem provided practical guidance on calculating the indicators of the Higher Education Facility Standards.

Speaking at the training conference, Deputy Minister Hoang Minh Son hoped that higher education institutions would properly understand the circular, implement it effectively, and at the same time serve as a basis for schools to make comparisons between previous years, next year and in the future, between higher education institutions.

Hoa Sen University with its international university orientation has met the standards of domestic and international higher education institutions. In 2020, the school achieved the Certificate of Quality Accreditation at the educational establishment level according to the standards of the Ministry of Education and Training. At the same time, the school also meets ANU-QA (Southeast Asia), NEAS (Australia), FIBAA (Switzerland), ACBSP (USA), QS-Stars (UK) standards.